Blåfjell

Blåfjell

Blåfjell, en sentral topp innenfor Risland som strekker seg 260 m.o.h.
Turen tar en liten halvtime å går fra snuplassen. Litt krevende og bratt stigning siste del opp mot toppen. På en godværsdag kan man se helt fra Tromøya i øst til Grimstad i vest. Andre veien kan en se Frolands Verk, Jomåsknutene og Hovdefjell.

Veibeskrivelse og parkering

Fra Osedalen kjører du mot skolen og tar inn til venstre mot Risland. Parker ved Nidarhall eller Skolen. Følger veien ca. 2,3 km til du kommer til enden av Rislandstjenna.  Ellers er det fint å sykle inn fra Osedalen eller annet ønsket utgangssted.

Slik går du

Ved snuplassen starter du med å gå opp grusbakken til venstre for postkassene. Det står også skilt med privat vei og parkering forbudt, så ber om at dette respekteres.

Følg skogveien en liten kilometer til du ser et lite skilt merket Blåfjell på høyre side av veien. Resten av turen til topps er sporadisk merket med gulsvart bånd. Ta til høyre, kryss bekken og følg løypa mot skrå opp til venstre ca. 200 meter til du kommer opp til fjellpartiet, som er siste biten av stigningen til toppen. Denne er litt bratt, så vær obs på at dette området kan være litt glatt og sleipt etter nedbør. Det er totalt ca. 500 meter fra skogsveien og opp til toppen.

Parkering ved Nidarhall eller skolene.