Vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Smittsom hjernehinnebetennelse smitter via spytt og skyldes meningokokkbakterier. En kan ha meningokokker i halsen uten selv å bli syk, men likevel smitte andre. Bakteriene kan gi alvorlig sykdom i kroppen.

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alderen 16-19 år vurderer å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse. Ungdommer har oftere enn andre meningokokkbakterier i halsen. Lite søvn og festing med høyt alkoholforbruk og deling av glass, flasker og sigaretter øker smitterisikoen. For mange er dette spesielt aktuelt i forbindelse med russefeiringen. Har du venner du tror kan være syke, ta raskt kontakt med helsepersonell.

Vaksinering vinteren 2023

Når og hvor?

Kl. 14:30-16:30 torsdagene 7. og 14. desember kan du ta vaksinen på Helsestasjon for ungdom, som holder til i Familiens hus ved siden av biblioteket i Osedalen.

Pris og betaling

Vaksinen koster kr 400. Du kan betale kontant eller med Vipps.

Bestille time

Om du ønsker å ta vaksinen, gi beskjed på e-post til helsesykepleier Lillian Ravnåsen innen fredag 1. desember. Om du har feber eller symptomer på luftveisinfeksjon, må du ikke møte opp til vaksinasjon.

Mer info

Du kan lese mer om vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse på Folkehelseinstituttets nettside.