Mat i Kringletoppen barnehage

Måltidene i barnehagen er viktige. Maten skal være sunn og allsidig, og gi nok energi til lek og aktiviteter. I tillegg til selve maten, legger vi vekt på at måltidene skal være hyggelige, sosiale opplevelser. Måltider er også gode arenaer for læring.

Her får barna trene på selvstendighet gjennom å lære å forsyne seg, og å smøre sine egne brødskiver. De øver på å sende til hverandre, og å vente på tur. Samtalen ved bordet skal være inkluderende. Vi snakker om små og store begivenheter i hverdagen, og øver på å gi hverandre ordet og lytte til hverandre.Barna oppfordres til å smake på ukjent mat, men skal aldri presses til å spise noe de ikke liker. Vi tar hensyn til allergier, og prøver å finne gode alternativer til mat som barna ikke kan spise.

Når barna leveres om morgenen er det anledning til å spise frokost. Til dette måltidet har de egen matpakke. Vi oppfordrer foreldrene til å unngå sukkerholdig pålegg, kaker eller kjeks i matpakken. Barna kan gjerne ha med en yoghurt.

Formiddagsmat serveres i ellevetiden. Dett er et smøremåltid  med grovt brød og forskjellig pålegg. Vi velger sunne, varierte pålegg.

Det hender også at vi baker eller lager varm mat. Da er barna delaktige.

I totiden serveres et enkelt måltid med frukt og knekkebrød.

Vi serverer vann og melk til måltidene.