Mat i Gårdsbarnehagen

Måltidene i barnehagen er viktige. Maten skal være sunn og allsidig, og gi nok energi til lek og aktiviteter. I tillegg til selve maten, legger vi vekt på at måltidene skal være hyggelige, sosiale opplevelser. Måltider er også gode arenaer for læring. Her får barna trene på selvstendighet gjennom å lære å forsyne seg, og å smøre sine egne brødskiver. De øver på å sende til hverandre, og å vente på tur. Samtalen ved bordet skal være inkluderende. Vi snakker om små og store begivenheter i hverdagen, og øver på å gi hverandre ordet og lytte til hverandre.Barna oppfordres til å smake på ukjent mat, men skal aldri presses til å spise noe de ikke liker. Vi tar hensyn til allergier, og prøver å finne gode alternativer til mat som barna ikke kan spise.

Når barna leveres om morgenen er det anledning til å spise frokost. Til dette måltidet har de egen matpakke. Vi oppfordrer foreldrene til å unngå sukkerholdig pålegg, kaker eller kjeks i matpakken. Barna kan gjerne ha med en yoghurt.

Formiddagsmat serveres ca kl 11.30. Dette er et smøremåltid med grovt brød og forskjellig pålegg. Vi velger sunne, varierte pålegg.

Det hender også at vi baker eller lager varm mat. Da er barna delaktige.

I totiden serveres et enkelt måltid med frukt og knekkebrød.

Vi serverer vann og melk til måltidene.