Mat i Bliksåsen barnehage

Mat i barnehagen – og grønnsakshagen vår

I Bliksåsen barnehage er vi så heldige å være utstyrt med vår egen grønnsaks- og kjøkkenhage. Den blir det liv i så fort våren kommer!

Ifølge barnehageloven skal barnehager legge opp virksomheten slik at den fremmer barnas helse. Barnehagen skal legge til rette for godt kosthold og god veksling mellom fysisk aktivitet og hvile, da det er av betydningen for å utvikle en sunn kropp.

Bliksåsen barnehage legger til rette og forbereder gode, varierte og sunne måltider. I løpet av barnehagedagen blir det servert to faste måltider, men barna får også god tid til å spise frokost på avdelingen sin i rolige omgivelser sammen med en voksen.

Til måltid nummer to serveres det også ulike typer frukt.

Tre dager i uka spiser barna grovt brød med variert pålegg, og to dager lages det varmmat som hver avdeling rullerer på å stelle i stand.

I tillegg til å fremme gode kostvaner og helse, skal barnehagen ivareta måltidenes pedagogiske funksjon. Frolandsbarnehagene har gjennom sitt mattilbud som mål å la barna delta i matlagingen.

Barna i Bliksåsen deltar i dyrking og høsting av egen matproduksjon.

Grønnsakshagen vår er en spennende omgivelse for barna hvor de får lov til å bli med å sette/så ulike grønnsaker, som potet, gulrot, sukkererter og reddiker. På høsten når grønnsakene er modne, lager vi vår helt egenproduserte lapskaus/grønnsakssuppe. Som det smaker!