Om kulturskolen

Froland kulturskole ble grunnlagt i 1987 og eies av kommunen. Kulturskolen tilbyr undervisning i musikk, dans og billedkunst for barn og unge. Glede, kreativitet, kunnskap, mestring og fellesskap er stikkordene for oss lærere i kulturskolen.

Har du lyst til å spille et instrument alene eller sammen med andre? Ønsker du å være en del av et band eller en samspillgruppe? Kanskje du drømmer om å synge i et kor eller en visepopgruppe? Liker du best å lage egen musikk? Det meste er mulig. Er du glad i å danse, kan du lære både showdans, jazzdans og hiphop. Liker du å være kreativ med lys, form og farge? Er du glad i å tegne og male? Syns du det høres spennende ut med grafisk trykk og fotografi? Alt er tilgjengelig.

Konserter, forestillinger og utstillinger er en naturlig del av vår virksomhet. Elevene deltar på dette etter eget ønske, men alle oppfordres til å delta i en eller annen sammenheng.

Våre lærere er både utøvere og pedagoger, og vi legger vekt på undervisning som er tilpasset den enkelte slik at alle som har lyst og vil lære kan delta.

Kulturskolen har hovedbase på Froland ungdomsskole. Påmelding til kulturskolen er åpen hele året, og vi følger grunnskolens skolerute. Undervisningsåret deles i høstsemester og vårsemester. Eleven betaler for ett semester av gangen. Faktura sendes fra kommunen i oktober og mars.

Kulturskolen kan tilby institusjoner, lag og foreninger kurs og opplegg etter ønske.

Vi har i dag samarbeidsavtaler med barnehage og korps.