Press Reader

Tjenesten kan brukes på bibliotekets PCer eller du kan ta med eget nettbrett, smarttelefon eller PC til biblioteket, så kan de ansatte vise deg hvordan du bruker PressReader

Klikk for stort bildeI bibliotekene i Agder får du tilgang til over 5000 aviser og magasiner fra hele verden. PressReader inneholder også mange norske riksaviser som Aftenposten og Dagbladet, i tillegg til lokalaviser fra hele Norge. Fra Aust-Agder er Agderposten, Grimstad Adressetidende og Aust-Agder Blad representert.

Du får tilgang til PressReader via nettsiden pressreader.com eller logg deg inn på Froland bibliotek sin Mikromarc side med ditt lånenr og pinkode. Da dukker det opp en Pressreader ikon nede til venstre i menyen. Gå videre der.

Det er også mulig å bruke tjenesten via app’en PressReader som kan lastes ned fra App-store/Google play. Aviser og magasiner kan leses både på biblioteket og hjemme. For hjemmebruk må nettsiden pressreader.com og/eller app’en aktiviseres på biblioteket, da får du automatisk 72 timers ekstern tilgang. Det betyr at man kan sitte hjemme og bruke tjenesten som om man var på biblioteket. (Etter 72 timer må tilgangen ‘fornyes’ på biblioteket.).

Det er en grense på fem nedlastinger pr døgn via app’en, men alt som lastes ned kan leses så lenge man vil (skal ikke leveres tilbake, slettes når man selv ønsker). Pressreader.com gir lesetilgang, og det er ingen begrensninger på antall aviser og magasiner som kan leses via nettsiden.

Tjenesten er finansiert av Agder fylkesbibliotek bibliotek og PressReader er tilgjengelig i alle folkebibliotek i Agder.

Klikk for stort bilde