Program våren 2020

Dette skjer på Froland bibliotek denne våren:

Torsdag 27. februar kl 1030-1100 Bildebokstund
Vi inviterer barn fra 3-6 år til forestilling med bildebøker, eventyr, rim og regler.

Klikk for stort bilde Torsdag 27. februar kl 1300 Konsert
«Gammel musikk fra et nytt Agder» med Kirsten Bråten Berg og Leiv Solberg

Her kan du lene deg tilbake og nyte sang og musikk fra folkemusikk- duoen. Få musikere kan vise slik spennvidde, allsidighet og erfaring som Kirsten Bråten Berg. Fra arkaiske ballader, via slåttestev og viser, til Leonard Cohen og jazz-swingende versjoner av de gode gamle fra skolesangboka. Det passer godt for en sjangeroverskridende multi- musiker som Leiv Solberg med mandola, gitarer og hardingfele. 

Til sammen har de to musikerne erfaring som spenner fra jazz til samtidsmusikk, fra tradisjonsmusikk til rock and roll, fra klassisk musikk til teatermusikk.
Arrangementet er i samarbeid med Den Gylne Spaserstokk

Lørdag 7. mars kl 1700 UKM – Ung Kultur Møtes i Salenpå Frolandia
For og med ungdom fra Froland og Åmli. Se mer informasjon på www.ukm.no og facebook.

Klikk for stort bilde Mandag 9. mars kl 1800
Øystein Antonsen – forfatterenbak bokserien «Rederiet»

Antonsen har skrevet bokserien «Rederiet» der handlingen utspiller seg på 1800-tallets Flosta. Antonsen er selv fra Flosta, og han har satt seg grundig inn i hvordan lokalsamfunnet hadde det på denne tiden. I «Rederiet» møter vi fire sterke kvinner fra ulike sosiale lag, vi får innblikk i livene deres og hvordan samfunnet endres i takt med tiden. Antonsen vil fortelle om sitt forfatterskap og hva som engasjerer han som forfatter.
Inngang 50,-.

Klikk for stort bilde Tirsdag 10. mars kl 1800 i en travel hverdag Litterært pusterom
Liker du å lytte til eller prate om gode tekster med andre? En novelle og et dikt blir lest, der vi snakker om teksten underveis og i etterkant. Målet er ikke å komme frem til en felles tolkning, men å undres, og bringe inn forskjellige perspektiv og opplevelser av teksten. Vi blir klokere på oss selv — og andre. Litterært pusterom er bygget på Shared reading-metoden. Drop-in!

AVLYST Torsdag 19. mars kl 1200-1230 Bokkafé
Vi presenterer ny skjønnlitteratur for voksne, men tar iblant fram eldre titler.

Klikk for stort bilde AVLYST Torsdag 19. mars kl 1800.
«Kampen mot
særskrivings-feil» - foredrag med André Ulveseter

Uansett om du er av de som drar deg i håret og får ødelagt nattesøvnen av orddeling- og særskrivingsfeil, eller om du sliter med å vite når, hvor og hvordan overnevnte skal deles eller ei, så lover vi deg en hysterisk morsom, lærerik og fantastisk kveld sammen med komike- ren og forfatteren André Ulveseter. Det serveres hverken lamme lår eller lammelår, og det vil ikke være noen ananas som ringer i vann for å forstyrre oss.
Inngang 100,-

AVLYST Torsdag 26. mars kl 1030-1100 Bildebokstund
Vi inviterer barn fra 3-6 år til forestilling med bildebøker, eventyr, rim og regler.

Klikk for stort bildeAVLYST Lørdag 28. mars kl 1200 Barneteateret «Askeladden og gullfuglen»
Det var en gang en konge som hadde ett epletre hvor det hvert år vokste ett gulleple, men før eplet var modent ble det borte. Kongen ble sint og utlovet belønning og Askeladden kom til Kongsgården for å fange tyven som er en fugl med fjær av gull. Askeladden får kun tak vist av Askeladden Friteater.
Passer for barn fra 3 år og oppover. Varighet 40 min.  Inngang 50,-.

Torsdag 16. april kl 1200-1230 Bokkafé
Vi presenterer ny skjønnlitteratur for voksne, men tar iblant fram eldre titler.

Onsdag 22. april kl 1800 Forfatter- besøk med Linda Skomakerstuen Skomakerstuen er bosatt i Risør og har skrevet to bøker så langt «Uten vesentlige feil eller mangler» (2017) og «Uten inn- kommende ordre» (2019). I 2019 fikk hun årets prosjektstipend fra Risør kommune, for hennes forfatterskap og videre utvikling av den. Skomakerstuen sine bøker utspiller seg i sørlandsbyen Risør, med mye humor og spenning. På denne kvelden vil vi høre mer om hennes bøker og karriere som forfatter.  Inngang 50,-


Torsdag 30. april kl 1030-1100 Bildebokstund
Vi inviterer barn fra 3-6 år til forestilling med bildebøker, eventyr, rim og regler.

Torsdag 28. mai kl 1030-1100 Bildebokstund
Vi inviterer barn fra 3-6 år til forestilling med bildebøker, eventyr, rim og regler.