Froland Legekontor

For å beskytte helsepersonell og andre mot smitte, må du ikke møte opp uten avtale, men ta kontakt på telefon. Alle som har symptomer på luftveisinfeksjon, må holde seg hjemme. Her finner du informasjon om smitte, karantene og testing.

Dersom du i løpet av de siste 10 dagene har vært i land som omfattes av karantenereglene, og du har time hos legen, må du ta kontakt for å utsette timen. Du trenger ikke betale for timen. Ring eller send melding fra Froland Legekontors nettside.

Om du har ventet med rutinekontroller eller andre henvendelser på grunn av koronasituasjonen, kan du bestille time nå. Gi beskjed om du mener konsultasjonen kan holdes over telefon. Det er viktig at du møter til avtalt tid, slik at så få som mulig oppholder seg på venterommet samtidig. Vask hendene før og etter timen din, og hold minst en meter avstand til andre. Har du avtale om å bli oppringt, vær oppmerksom på at legene ofte ringer fra skjult nummer.

Pneumokokkvaksine

Det var tidligere strenge restriksjoner på hvem som kunne få pneumokokkvaksinen. Disse er nå opphevet. Er du i målgruppen, ta kontakt med fastlegen din for vurdering. Mer info om dette finner du på Folkehelseinstituttets nettside.

Influensavaksine

Helsedirektoratet har bestemt at det fram til 1. desember i år ikke er lov til å vaksinere andre enn personer i risikogruppene og helsepersonell. Dette gjelder også for vaksinasjon i apotekene. Her finner du Folkehelseinstituttets vaksineanbefalinger for influensasesongen 2020-2021.

Risikogruppene er

  • Alle over 65 år
  • Beboere i sykehjem og omsorgsboliger
  • Barn og voksne med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar og svært alvorlig fedme
  • Gravide i 2. og 3. trimester samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell

Tilhører du risikogruppene, kontakt legekontoret for å avtale time.