Vorehei i Mykland

I mars /april gikk månedens tur her på ski.  Vi lar postkassa henge her ut juni slik at dette fine området kan oppleves i sommernatur.

Vorehei er et fint fjellområde, med åpent, vakkert lettgått turterreng. Varden på toppen ligger ca. 500 moh. Herfra kan du se Himmelsyna, Befjell og Hushovdnapen i vest og nordvest. Du kan også se Lindeknuten i Tovdal mot nord, Hovdefjell i øst og Jomåsknutene i sørøst.                 

Turen til toppen kan starte fra to steder:   Kort og bratt tur (4,4 km t/r) starter fra stedet Vedhogg i øvre Lauvrak,
(se beskrivelse på UT.no og  litt lengre tur (11 km t/r) fra rød låve rett ovenfor  Mykland kirke. Vi har valgt å beskrive turen fra Kirka og turen er til sammen 11 km frem og tilbake.

Veibeskrivelse og parkering (P) 
Fra Osedalen i Froland følger du mot Evje. Kjør ca. 35 km, da kommer du til Mykland sentrum. Ta av til høyre, inn på Kyrkjevegen, mot Mykland kirke. Følg veien videre i ca. 300 meter til rød låve på venstre side. Her kan du parkere og løypa starter her. (følger samme trasse som skiløypa)

Slik går du / Postkasse
Løypa er merket med oransje bånd og det er lett å finne frem. De første 500 m går på grusvei, så følger du videre en bred og tydelig slepe i 5 km, jevnt oppover, til Varden på toppen.  Postkassa er plassert ved varden. Joggesko er greit å bruke på denne turen. I starten ser du tydelig resultat etter brannen i Mykland for noen år siden. På returen følger du samme traséen 5,5 km tilbake.

Tips 
For en lengre tur, kan du gå en rundløype, ved å kombinere begge turene. Starte ved låven, gå til toppen og gå ned til stedet Vedhogg og følge fv. 413, og rv. 42 tilbake til låven.  Gå motsatt vei, ved å parkere ved Vedhogg. (For å unngå lang tur på asfalt går det an å ha en bil på hver parkering)

 

 

GOD TUR JJ