Vore i Mykland

Turen er godt merket med BLÅ malingsmerker og går på skogstier, enkelte partier går bratt oppover til toppen som ligger på 559 moh. Turlengde er på 4,2 km og til toppen er det 2,1 km. På  vei opp går du forbi Lille Vore på 490 moh.
Returen går i samme løype og du bruker  ca 3 timer opp og ned i rolig tempo. På toppen er det flott utsikt!!! Nabofjellet er Befjell, som er Frolands høyeste. 

Veibeskrivelse og parkering

Kjør riksvei Rv9 mot Evje. Etter Mykland sentrum svinger du av til høyre mot Risdal/Skjeggedal. På Risdal tar du av til venstre forbi campingplassen. Parker ved grendehuset (den gamle skolen).

Slik går du

Se inntegnet løype på kartet. Der er også god informasjon på tavla ved parkeringen!

Se etter de blå merkene! Bygdelaget på Risdal har gjort en god jobb med merking her. De første 150 meterne går på grusvei. Ta til venstre der det er skiltet til Vore. Stien er litt gjengrodd i starten, men den blir fort fin. På turen finnes også tre trapper for å kommer over sauegjerder.

Det stiger jevnt og trutt hele veien og utsikten blir bedre og bedre for hver høydemeter. Ved Lille Vore er det fint å ta en drikkepause og nyte utsikten. Når fjellet flater litt ut går stien på høyre side og bort til en varde. Der henger postkasse vår og ei til.  Returen går i samme «sporet» tilbake til bilen.

Postkasse

Postkassa er plassert på toppen ved Varden. (PK på kartet), og der er det også flott å nyte utsikten med kaffekoppen og en velfortjent sjokolade.

Tips

Tuen er ganske bratt og i bløtt vær blir det nok litt glatt. Godt fottøy anbefales, og god tid.

På en varm dag anbefales det å ta turen innom badeplassen nedenfor Risdal. Den er skiltet på høyre side av veien når du kjører «hjemover». Der er fint å bade, og et fint friluftsområde.

Husk båndtvangen fra 1. april – 20. august og husk også forbud mot åpen ild 15.april – 15. september.