Vestre Solheimsvannet

Solheimsvannet ligger langs Bøylestadveien, og er delt i en vestre og østre del. Den vestre delen som du går rundt kan du ikke se fra veien. Den østre delen kan du se fra veien, men da må du kjøre lenger oppover mot Bøylestad. Fra starten av turen ser du Solheim gård til høyre oppi lia, grunneiere ved Vestre Solheimsvann og synes det er veldig hyggelig at folk tar turen rundt vannet.

Turen er snaue 4,8 km lang og det tar ca. 1 time å gå rundt, uten pause og badestopp. Terrenget er lettgått på grusvei, kjerrevei og stier.

Veibeskrivelse og parkering (P)

Ved Blakstad bru følger du skiltene mot Bøylestad. Etter ca. 4 km får du Solheimskjenna på høyre side. I enden av vannet kan du parkere i en asfaltlomme, mellom to grusveier. Turen starter her og følger grusveien nummer to til høyre.

Slik går du / postkasse (PK)

Løypa er godt merket med blå bånd og det er lett å finne frem på tydelige veier og stier. Fra parkeringen går du til høyre opp grusveien forbi Solheim Autosenter. Gå forbi veien som kommer fra høyre etter ca. 300 meter. Her kommer du ut igjen på slutten av turen. I enden av grusveien går du forbi småbruket Venemyr og turen fortsetter på lett kupert vei videre langs vannet. Ca. midtveis går du over ei lita bru av stokker som deler vestre og østre Solheimsvann.
Etter ca. 100 meter tar du av til venstre fra løypa og følger blå bånd ut til et lite nes, i østre Solheimsvann.  Her henger postkassa, flott badeplass og fint med en rast. Gå tilbake til løypa. Før du tar til venstre på en steinsatt kjerrevei, kan du rett frem mot vannet se tuftene til gården Vestre Råna. Etter 20 meter på den steinsatte kjerreveien, som fører til Råna, tar du av til høyre ved et nedfallstre, og følge stien videre langs vannet. Så kommer du ut på en fin grusvei og følger denne.

Etter du har passert en liten bekk som renner over veien, kommer du til en ny fin badeplass med badebrygge ute i vannet. Her kan du bade igjen! Følg veien videre rundt vannet gjennom en grind. Pass på å lukke grinda etter deg så sauene kan holde seg hjemme!! Du fortsetter til du passerer en ny grind som må lukkes!! Så er du ute på veien der turen startet og runden er gått. Følg veien tilbake til bilen.


Tips.

Greit å gå på joggesko. Turen er fin å sykle med terrengsykkel. Går også an å ta med barnevogn, helst med store hjul. Der er litt humpete noen steder og vogna på løftes ett sted midtveis. God trim for den som skyver.

Husk å lukke grindene, bålforbudet, båndtvang og ta med søppel

GOD TUR