Tjennsnes

Området Tjennsnes elle Kjennsnes var en plass under Olsbu og ble i 1889 en av 13 skolekretser i Froland. Skolestua var først i gamlehuset på Kjennsnes gård, denne brant og det ble bygget ny like ved. Skolen her var sentralt plassert i kretsen for gårdene Olsbu, Gauperå, Fjelldal, Bjellebekk, Songelia, Olsbunes, Runnekjenn, Gauperåmyr, Venemyr, Storemyr, Fjellmyr, Heia og Liane. Det var skole her fra 1889 til 1927 og på det meste var det ca 30 elever ved skolen. I 1927 da ble skolen lagt ned pga for få elever, menn ble gjenåpnet fra 1933 – 1942. Skolen ble solgt i 1954 til private.

Postkassa er plassert i restene etter nye skolen. Løypa er ca. 6 km lang og er lettgått på sleper, stier og skog.

Veibeskrivelse og parkering (P)

Fra Osedalen kjører du retning Heldal. Kjør til Jomås, og rett før veien til Olsbu tar du inn til høyre forbi et hvitt hus. Hold til høyre i kryssene og kjør veien til endes. Du kan parkere bilen i et lite grustak rett ved Songe elva.

Slik går du / postkasse (PK)

Løypa er godt merket med blå bånd. Fra parkeringen går du til høyre over ei lita bru over Songeelva. Følg ei slepe et stykke innover, så litt gjennom skogen til du kommer til gården Fjellmyr, med falleferdig hus. Fra Fjellmyr er det godt merket gjennom skogen frem til gården Storemyr, her sees flere tufter langs et vakkert fjell. Gå langs Storemyr, hold mot venstre, du stiger opp forbi ei stor hule/helle, et lite stykke gjennom skogholt til du kommer ut på ei ny slepe. Hold til venstre. Følg slepa til du kommer til Tjennsnes. Postkassa henger midt i ruinene etter den gamle skolen som var her. Snu og følg slepa tilbake et stykke, og der slepa deler seg holder du til høyre.

Følg merkene til du kommer til et hogstfelt. Her er litt kronglete å gå, i enden av det ligger ruinene etter Heia, en gammel husmannsplass. Hogstmaskinen har laget en «vei» ned til elva som du kan følge, eller gå over bekken til venstre, klatre opp skråningen, og følg til høyre på slepa til Songeelva.  Du kan vasse over elva til parkeringen eller gå til venstre etter de blå merkene langs elva og gå over brua du gikk over på starten av turen. Du er tilbake ved parkeringen.

Tips.

Greit å gå på joggesko.

Kart over løypa

 

Husk båndtvang og skogbrannfaren.