Røylunden

Røylunden (ca. 248 moh.) er en gammel boplass som ble fraflyttet på 70/80-tallet. Den ligger fint til i åpent terreng midt i skogen. 500 meter lengre øst ligger Dyblemyr, som er et lite bruk som ble fraflyttet midt på 50-tallet. Dit kommer du ved å følge oransje bånd fra Røylunden. Hele turen er på 7,5 km og tar ca. to timer. Terrenget er lettgått, og turen går på veier og skogsstier.

Veibeskrivelse og parkering

Fra Osedalen kjører du ca. 13 km mot Heldal til du ser skiltet til crossbanen på venstre side. Parkér ved slaktebua. Veien blir brukt, så sett bilen godt inn i siden.

Slik går du / postkasse

Turen er merket med blå bånd. Avstikkeren til Dyblemyr er merket med oransje bånd.

Fra slaktebua går du ut på Jomåsveien, og etter 50 meter går du til venstre over brua. Følg grusveien over den lange sletta Bergemonen forbi småbygninger, maskiner og grustak. Etter ca. 1,7 km ser du en gammel garasje. Herfra går du til høyre oppover på skogssti. Kikk oppover for se merkene til toppen. Til venstre ser du Røylunden. Til høyre fører de oransje merkebåndene til Dyblemyr. Det er ca. 500 meter å gå dit, og du må ta samme veien tilbake.

Postkassa henger på et tre i utkanten av jordet i Røylunden. Når du har gården på din høyre side, følger du kanten av jordet videre, ned på Storemyr, svakt inn til venstre på en skogssti. Følg denne stien nedover til du kommer ut på en grusvei. Du går forbi et lite tjern på venstre side og Sølvkanneåsen på høyre side, og snart er du ved den gamle garasjen igjen. Følg så veien tilbake til bilen.

Alternativt kan du nedenfor garasjen gå til høyre over bekken, holde til venstre på grusveien, forbi crossbanen, ta til venstre i neste kryss, og så er du tilbake ved bilen.

Tips: Det er greit å gå med joggesko på denne turen. Det kan være noen våte partier i skogsterrenget på vei opp og ved Storemyr på tilbaketuren. Vis hensyn ved husene på gårdene. Om du raster, pass på å få med deg all søpla hjem.

God tur!

Kart - Røylunden (PDF, 723 kB)