Øynaheia

Månedens tur i Froland for januar, februar og mars er Øynaheia.Øynaheia ligger ca. 300 meter over havet, noe som gir stabile og gode snøforhold gjennom vinteren. Skiløypene her og på Toplandsheia blir mye brukt av befolkningen både i Froland, Birkenes, Arendal og Grimstad. Løypene på Øynaheia passer alle, da man kan velge mellom ulike løyper, som med start fra Øynaheia er henholdsvis 2,5 km, 7,5 km og 14-16 km lange.

Det er også mulig å gå løypene fra Toplandsheia som ligger i Birkenes kommune. Gå inn på Herefoss IL sin hjemmeside www.herefossil.com for å se jevnlig oppdatering av føreforholdene samt hvilke løyper som er åpne.Kart Øynaheia det som skal brukes.jpg

Øynaheia

Veibeskrivelse og parkering

Velger å beskrive turen ut fra startsted Øynaheia. Kommer du fra Arendal/Grimstad tar en av mot Froland/Evje fra E18 og følger videre RV 42 opp til Mjåvatn, ca. 20 km fra E18 Stoa og ca. 10 km fra Osedalen. Her svinger du inn på FV 260 og kjører 6,5 km til du kommer til Øynastua, hvor løypene starter fra. Det er gode parkeringsforhold. Parkering koster 30 kr. Det er også mulig å kjøpe årskort på parkering. Øynastua er alltid oppe lørdager og søndager i sesongen, kun av og til i ukedager.

Følg løypemerking frem til postkassen som står ved krysset i Monslåtten (merket med P på kartet)

Kart Øynaheia det som skal brukes.jpg

                                Slik går du for å finne postkassen

Som du ser på kartet ovenfor er de ulike løypene merket inn. Det er også en løyperetning som en skal holde, altså begynner man i løypen til venstre ved start fra Øynastua. Postkassen henger i krysset ved Monslåtten, merket P på kartet. For å komme hit tar du til venstre i første kryss etter ca. 1 km fra start, nr. 1 på kartet. Ved postkassen (2) kan man velge å fortsette den lange løypen eller ta inn til høyre over Espestølvannet på løypen som er totalt ca. 7,5 km lang. Dette avhenger av at løypen er åpnet, jfr. isforholdene over Espestølvannet. Husk å sjekke løypeforholdene på www.herefossil.com før avreise. Det står også et greit bildekart ved løypestart ved Øynastua samt godt skiltet underveis i løypene. Månedens tur Øynaheia varer fra januar og ut hele mars. Husk å skrive deg i boken.

Se og så: Skisporet.no

Kontaktinfo

Teknisk virksomhet
 

Kontakt - Månedens tur
Asbjørn Salvesen

E-post
asbjorn.salvesen@froland.kommune.no

Besøksadresse
Frolandia
Jomåsveien 33