Kleggåsen rundt

Kleggåsen er et høydedrag, 174 m.o.h. beliggende på samme siden som Krossåsen (turen i juli 2018).  Turen går rundt åsen og er ca. 6 km. En lettgått tur på grusvei, skogsti, gamle sleper og i villskog, mest på barmark, men med noe snø mot slutten av turen. Turen er godt merket!

Veibeskrivelse og parkering (P)

Fra Osedalen kjører du retning Heldal, over Mjølhussletta, ta av til høyre mot Eivindstad, forbi Froland kirke og frem til Eivindstad kraftstasjon. Parkering rett etter kraftstasjonen.

Slik går du / postkasse (PK)

Løypa er godt merket med oransje bånd. Fra parkeringen krysser du jernbanen, hold til venstre og gå veien til endes, ca. 650 m. Ta til høyre opp i skogen, rett ved de to siste husene. Snart er du på sti/slepe og følg denne til du kommer ut på en åpen plass. Følg så grusveien videre nedover til et brunt hus. Der tar du til høyre opp Nautedalen på sti/slepe merket med blå og oransje bånd. (samme trasse som til Krossåsen).

Ved neste veidele tar du til høyre og følger oransje bånd på skogsveien. Ved en liten lysning på ei slette, henger postkassa på et furutre. Gå videre rett frem på stien til den slutter. Hold til høyre og du går nå inn i «ville skauen», og her er tett merket med oransje bånd. Ut av skogen kommer du ut på ei slepe/skogsvei som du følger til endes. Hold til høyre mot slutten til du passerer noen gamle hustufter, og snart er du ute på grusveien igjen. Gå til venstre, over jernbanen og du er ved bilen igjen. 

Tips.

Greit å gå på joggesko, fare for litt snø i skoa mot slutten av turen. 

Kart over turen

Husk båndtvang fra 1. april.
Forbudt å gjøre opp ild pga tørr skog.

GOD TUR