Jomåsløypa og Gauperåløypa

I årets tre første måneder har vi plassert ut en postkassa i Jomåsløypa og ei i Gauperåløypa Månedens tur har gått her tidligere, men postkassene er i hengt opp en annen plass denne perioden. Begge turene kan du gå på bena, sykle eller gå på ski, alt etter føreforhold.

JOMÅS LØYPER: Vi håper du kan nyte turen på bena eller på ski.  Du kan starte turen ved veien inn til crossbanen, Grendehuset på Jomås eller fra Løvjomås.

GAUPERÅ LØYPER: Her er også mange km med skiløyper som går i lettgått terreng, med akkurat passelige utfordringer for en flott skitur. Du kan starte turen ved Bøylestad, Eivindstad eller Sleikbekk.

Veibeskrivelse og parkering (P)

Jomås løyper: Ta av til høyre i rundkjøringen i Osedalen mot Heldal og følg vei 152 mot Jomås der du kan parkere ved Jomås grendehus. Eller kjør inn til venstre til Løvjomås, parker ved Sjoneheia og gå inn i løype herfra. Se kart.

Gauperå løyper: Du kan parkere flere steder herfra.

Alt 1  
Ta til høyre i rundkjøringen i Osedalen. Etter Mjølhussletta sving til høyre mot Eivindstad (mot kirka). Forbi Eivindstad kraftverk og videre på grusvei til Eivindstad gård, kjør over jernbanen, opp bakken til høyre og parker på ve side av veien, før bommen.

Alt 2 
Ta til høyre i rundkjøringen i Osedalen. Kjør vei 152 til Sleikbekk, parkering på høyre side, samme parkering som ble brukt på turen til Museråfjellet.

Alt 3 
Ved Blakstadbroa kjører du mot Bøylestad. Kjør over Bøylestad jernbanebro og sving til venstre til parkeringsplass ved Bøylestad stasjon.                                                                                                  

Slik går du
Jomås løyper: Se inntegnet rød løype på kartet J. Løypa følger skitraséen, se kart på veggen på Grendehuset og i løypekryssene.  Fra krysset på vei inn til crossbanen følger du skogsbilveien.
Fra grendehuset følger du hovedveien et lite stykke før du går inn til venstre. Følg løypa herfra.
Kart over løypa (PDF, 618 kB)

Gauperå løyper: Se inntegnet rød løype på kartet J. Løypa følger skitraseen. Se kart i starten og i løypekryssene.
Kart over løypa (PDF, 2 MB)

Postkasse (PK)
Jomås løyper: Postkassa er plassert i krysset rundløypa/Løvjomåsløypa.Se kartet
Gauperå: Postkassa er plassert på Myra. 

Tips.
Se www.skisporet.no for oppkjøring av løyper. Respekter arbeidet til løypekjørerne, bruk SKI i skiløypene!!  OG hundeeiere må plukke opp skitt som havner i skisporet!! Der er mange fine rasteplasser i begge løypene.

GOD TUR