Einerfjell

Einerfjell er et fjellplatå som ligger på 258 moh. med god utsikt til havet og Torungene. Løypa er ca. 8 km lang. Du bør beregne ca. tre timer på turen. Den starter fra Frolands Verk hovedgård, fortsetter opp til Einerfjell og ned Killebudalen og går tilbake til hovedgården. Det er lettgått terreng og et par bratte stigninger som får pulsen opp. Det er myrlendt noen plasser. Turen går på skogssti i starten og på grusvei på slutten.

Veibeskrivelse og parkering

Fra Blakstadbroa i Froland kjører du gjennom Osedalen til Frolands Verk og parkerer ved hovedgården. Frolands Verks Venner har satt opp en karttavle som beskriver turen.

Slik går du / Postkasse

Løypa er godt oppmerket med røde merker og har noen historiske opplysningstavler og kart underveis. Postkassa er plassert langs stien ca. 200 meter før det høyeste punktet. Frolands Verks Venner har også en turbok plassert ved varden på toppen.

Gå fra parkeringen, over plenen, til venstre bakkant på gården. Her starter turen med røde tremerker. Følg disse til opp stien, langs høyrekanten på jordet, opp sti til høyre, ut på grusvei forbi et hus, opp sti til venstre, forbi falleferdig løe, over en bekk, og du er ute på en skogsslepe med en karttavle.

Hold til venstre på godt synlig trasé. Du passerer skilting til Uvann på venstre kant av en myr, og etter dette stiger det jevnt og trutt opp til skiltet mot Blæsehelleren som ligger i et barskogreservat. Det er 300 meter inn til Blæsehelleren, som er verdt å se. Du må beregne ca. 20 minutter ekstra tid.

Tilbake på stien igjen gå til venstre og fortsett nedenfor Blæsehellerfjellet opp skaret i ca. 200 meter før du svinger til høyre opp til Einerfjell. Her går du på fine svaberg og stier mellom lyng videre til toppunktet. Nyt utsikten! Herfra går det jevnt nedover på sti og over myr til du er ute på grusveien ved Stølen og et gammelt, lite hus.

Hold til høyre på grusveien ned Killebudalen til du kommer til et jorde, følg veien på høyre side til Tveiten gård, gå videre på grusveien til høyre, og du kommer ut ved den gamle butikken og bedehuset på Frolands Verk. Herfra går du over hovedveien, gjennom sauegjerdet, følger stien over jordet og langs Trevatn og den vakre hagen til Frolands Verk hovedgård og videre til parkeringen.

Tips: Turen er også beskrevet på www.ut.no

Husk at det foregår elgjakt i oktober. Vis hensyn til jeger og jakt. Kle deg fargerikt!
God tur!

Kart over turen til Einerfjell (PDF, 730 kB)